Snelgroeiende Nuvias Group treedt toe tot Global Technology Distribution Council

Innovatieve Europese distributeur voorziet meer dan 7,000 partners van leading-edge oplossingen op gebied van security, agility en beheer van hybride IT en unified communications.

GTDC logoWoking, UK February 1st 2022 — Het consortium van toonaangevende technologie distributeurs, – Global Technology Distribution Council (GTDC) – verwelkomt vandaag de als nieuw lid en zet daarmee een nieuwe stap in de missie om het succes van IT channels en de toegevoegde waarde van technologie distributie verder vorm te geven.

Nuvias Group, in 2015 opgericht door Rigby Private Equity, is uitgegroeid tot een bedrijf met $750M omzet en vestigingen in heel Europa. De deskundige en ervaren teams alsmede de uitstekende relaties met toonaangevende leveranciers positioneren de IT distributeur als een sterke speler voor 2022 en daarna.

“Nuvias Group is een voorbeeld van hoe succesvolle technologie distributeurs nu en in de toekomst behoren te zijn,” zegt GTDC CEO Frank Vitagliano. “Hun vermogen en wendbaarheid om zich aan te passen aan de veranderende behoeften van de channel partijen helpt ons als organisatie om nog beter te voldoen aan de veranderende wensen en eisen van technologie vendors, resellers en dienstverleners. Belangrijk want de wereld om ons heen verandert dagelijks.”

De Nuvias Group’s richt zich op unified communications, cybersecurity en intelligent networks, met specialistische oplossingen die via een ecosystem van meer dan 40 toonaangevende vendor partners in 16 Europese landen.

“Het is ons commitment om voortdurend van toegevoegde waarde te zijn voor onze IT channel vendors en klanten,” zegt CEO Simon England, die een sterke achtergrond in value-add distributie heeft, met management posities bij o.a. Westcon Group, Azlan en Tech Data. “Aansluiting bij GTDC help tons om onze missie verder te ontwikkelen.”

Gedurende het afgelopen jaar heeft Nuvias Group een double-digit groei doorgemaakt, organisch en middels en acquisitive van gespecialiseerde distributeurs en is daarmee een sterke speler in de UK, Benelux en de DACH regio.

Over GTDC

De Global Technology Distribution Council is het consortium dat ‘s werelds grootste tech distributeurs vertegenwoordigd. De leden van GTDC hebben een gezamenlijke omzet van ca. $150 miljard per jaar met de verkoop van produkte, diensten en oplossingen via verschillende kanalen. GTDC conferencies dragen bij aan de ontwikkeling en uitbreiding van strategische supply chain partnerships in de snelveranderende markt. GTDC leden zijn: AB S.A (WSE: ABPL), Almo Corporation, Arrow Electronics (NYSE: ARW), CMS Distribution, Computer Gross Italia (MI: SES), D&H Distributing, ELKO, Esprinet (PRT.MI), Exclusive Networks (EPA: EXN), Exertis, Infinigate, Ingram Micro, Intcomex, Logicom (CSE:LOG), Nuvias Group, Siewert & Kau, SiS Technologies (HKSE: 0529), Tarsus, TD Synnex (NYSE: SNX), TIM AG and Westcon-Comstor.

Over Nuvias

De Nuvias Group is de snelst groeiende Europese ‘next generation’ distributeur met een groot aanbod van innovatieve diensten en oplossingen die klanten helpen succesvol te zijn en bijdragen aan de groei van partners en vendors. In samenwerking met toonaangevende leveranciers en met specialismen op gebied van security, agility en beheer en met netwerk- en cloudoplossingen die aangeboden worden via een ecosysteem van zeer deskundige channel partners. Voor meer informatie kijk op www.nuvias.com.