Szybko rozwijający się dystrybutor Nuvias Group dołącza do Global Technology Distribution Council

Ta innowacyjna europejska firma obsługuje ponad 7000 partnerów, zapewniając najnowocześniejsze rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa, przystosowywalności i możliwości zarządzania w hybrydowym IT i ujednoliconej komunikacji.

GTDC logoWoking, UK — 1 lutego 2022 r. — wiodące na świecie konsorcjum dystrybutorów technologii Global Technology Distribution Council (GTDC) – ogłosiło w dniu dzisiejszym przyjęcie do grona swoich członków Nuvias Group, by dzięki temu móc dalej realizować swoją misję wspierania sukcesu kanału i umacniać wartości w zakresie dystrybucji technologii.

Nuvias Group – założona w 2015 roku przez Rigby Private Equity – jest obecnie spółką o wartości 750 mln USD z biurami w całej Europie. Wysoko wykwalifikowane i doświadczone zespoły pracowników tej firmy – poza ugruntowanymi relacjami biznesowymi ze światowej klasy dostawcami – umożliwiają dystrybutorowi IT wywarcie wyjątkowego wpływu w roku 2022 i później.

„Nuvias Group stanowi przykład tego, jak udana dystrybucja technologii wygląda dziś i będzie wyglądać w przyszłości” – powiedział Frank Vitagliano, dyrektor generalny (CEO) konsorcjum GTDC. „Ich elastyczność i zdolność dostosowywania się do zmieniających się potrzeb kanału pomoże również naszej organizacji lepiej zaspokajać ewoluujące wymagania współczesnych dostawców i odsprzedawców technologii oraz dostawców rozwiązań, ponieważ świat wokół nas ciągle zmienia się każdego dnia”.

Obszary zainteresowania Nuvias Group obejmują ujednoliconą komunikację, cyberbezpieczeństwo i inteligentne sieci, wraz z wyspecjalizowanymi rozwiązaniami oferowanymi poprzez ekosystem składający się z ponad 40 wysoko wykwalifikowanych partnerów dostawców w 16 krajach europejskich.

„Staramy się dostarczać coraz większą wartość do kanału IT na rzecz naszych dostawców i klientów” – powiedział Simon England, dyrektor generalny (CEO), który wnosi obszerne doświadczenie w zakresie dystrybucji wartości dodanej, dzięki wcześniej zajmowanym stanowiskom kierowniczym w Westcon Group, Azlan oraz Tech Data. „Połączenie sił z GTDC jedynie pomaga nam w realizacji tej misji”.

W ubiegłym roku Nuvias Group w dalszym ciągu realizowała swój organiczny, przejęciowy rozwój, odnotowując dwucyfrowy wzrost i pozyskując wysoko wyspecjalizowanych dystrybutorów celem umocnienia swojej obecności i świadczonych usług w Wielkiej Brytanii, krajach Beneluksu i w europejskich krajach niemieckojęzycznych.

Informacje o GTDC

Global Technology Distribution Council to branżowe konsorcjum reprezentujące wiodących światowych dystrybutorów w dziedzinie technologii. Członkowie GTDC generują szacunkowo150 miliardów dolarów rocznej sprzedaży produktów, usług i rozwiązań na całym świecie poprzez różnorodne kanały biznesowe. Konferencje GTDC wspierają rozwój i ekspansję strategicznych spółek partnerskich w ramach łańcucha dostaw, nieustannie reagujących na szybko zmieniające się potrzeby rynkowe handlowców, klientów końcowych i dystrybutorów. Członkowie konsorcjum GTDC to między innymi AB S.A (WSE: ABPL), Almo Corporation, Arrow Electronics (NYSE: ARW), CMS Distribution, Computer Gross Italia (MI: SES), D&H Distributing, ELKO, Esprinet (PRT.MI), Exclusive Networks (EPA: EXN), Exertis, Infinigate, Ingram Micro, Intcomex, Logicom (CSE:LOG), Nuvias Group, Siewert & Kau, SiS Technologies (HKSE: 0529), Tarsus, TD Synnex (NYSE: SNX), TIM AG i Westcon-Comstor.

Informacje o Nuvias

Nuvias Group to szybko rozwijający się europejski dystrybutor nowej generacji, oferujący szeroką gamę innowacyjnych usług i rozwiązań zaprojektowanych w celu zapewnienia naszym klientom powodzenia, a partnerom i dostawcom – przyspieszenia rozwoju. We współpracy z wiodącymi dostawcami technologii specjalizujemy się w zapewnianiu zabezpieczeń, przystosowywalności i możliwości zarządzania na rzecz klientów, elastyczności sieci i rozwiązań technologii chmury poprzez ekosystem wysoko wykwalifikowanych partnerów handlowych. Dowiedz się więcej na stronie www.nuvias.com.